AMI Consultancy

Aankomende evenementen

Introductie

  26jun

  AMI Briefing juni: Hoe goed is jouw verhaal?

  • Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 Den Bosch
  • 18:00 - 20:30

  Storytelling is een krachtige manier om structuur aan projecten en veranderingen te geven. Tijdens deze bijeenkomst helpen we je jouw verhaal te vinden.

  Meer informatie
  12sep

  De griffier en zijn persoonlijk leiderschap

  • Trainspot, Kleine Singel 3, Utrecht
  • 09:00 - 17:00

  De griffier en zijn persoonlijk leiderschap is een meerdaags programma waarin het draait om persoonlijke ontwikkeling! Impact in de eigen werkpraktijk is niet enkel afhankelijk van je kennis, maar mede ook van je kunde om effectief te verbinden met anderen. Een groot deel van de kennis die opgedaan wordt in dit programma is dan ook zelfkennis!

  Meer informatie
  05okt

  ENGAGE! De masterclass voor change leaders (oktober 2017)

  • Space Expo Noordwijk
  • 10:00 - 18:00

  Tijdens ENGAGE! Ga je samen met ons op veranderavontuur. Wij bieden je inzichten uit de theorie en laten die leven komen met inspirerende praktijkcases. Voor professionals in verandermanagement.

  Meer informatie
  06nov

  AMI november Briefing

  • Brasserie Gruyterfabriek, Veemarktkade 8 (Ingang F) Den Bosch
  • 18:30 - 20:30

  AMI Briefings zijn informele, bijeenkomsten vóór klanten en kennissen waarin externe sprekers en AMI consultants ervaringen en inzichten uit de praktijk en wetenschap delen.

  Meer informatie
  14dec

  Masterclass Stakeholder Management (dec 2017)

  • VRIJ, Culemborg
  • 12:30 - 18:30

  Ontdek waarom stakeholder management meer is dan iedereen tevreden houden. Maak met goed stakeholder management een succes van jouw project!

  Meer informatie
  14dec

  Masterclass Project Recovery (dec 2017)

  • VRIJ, Culemborg
  • 08:30 - 13:30

  Hoe breng je een ontspoord project weer op de rails? Hoe voorkom je dat het weer ontspoort?  Hier leer je hoe je van jouw project een succes maakt.

  Meer informatie

Verslagen

Om je inzicht te geven in onze kennis hebben wij hieronder een overzicht van de verslagen van eerdere briefings en master classes .

2016

 • 11 oktober 2016

  Beter presteren door samen te evalueren!

  • Verkadefabriek, Den Bosch
  • 18:00 - 20:30

  Learning on the job & Learning from the job! Hoe doe je dat, hoe doe je dat samen, en welke uitdagingen kom je tegen?

  Op het infraproject A4 Steenbergen, realisatie van een nieuw stuk snelweg, hebben RWS (OG) en Boskalis (ON) de ambitie waargemaakt om het project bij oplevering ook daadwerkelijk over te dragen aan de beheerder. Een unieke prestatie waar Melanie Wissink (RWS) en Michel Bekooy hun ervaringen en inzichten over komen delen.

 • 25 oktober 2016

  Masterclass Stakeholder Management

  • ECI Cultuurfabriek, Roermond
  • 16:00 - 20:00

  Ontdek waarom stakeholder management meer is dan iedereen tevreden houden. Stakeholder management is bouwen aan vertrouwen. Goed stakeholder management is een voorwaarde voor een succesvol project!

  AMI Consultancy en CAP-able hebben daarom de Masterclass Stakeholder Management ontwikkeld. Rode draad in deze masterclass is de Stakeholder Game die de deelnemers vooraf met elkaar spelen. In een unieke setting wordt deelnemers de mogelijkheid geboden om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

  Tijdens de Masterclass bespreken de masters, Wouter Visser en Guido Fröhlichs, hoe je van stakeholder management de sleutel kunt maken tot het succes van jouw project. Zij geven inzicht in waar je vooral wel je tijd en energie in moet steken, en waarin ook zeker niet. Het managen van stakeholders gaat namelijk vooral om vertrouwen winnen, krijgen en behouden.

  Klik voor meer informatie over dit programma op de volgende link: Masterclass Stakeholder Management.

 • 28 november 2016

  Masterclass Project Recovery

  • Villa Oldenhof, Abcoude
  • 16:00 - 20:00

  Hoe breng je een ontspoord project weer op de rails? Hoe voorkom je dat het weer ontspoort? De projectmanagement standaards zeggen er weinig of niets over. Dat roept vooral op: zoek het zelf maar uit…

  Deze masterclass geeft je een integrale aanpak waarin “hard” en “zacht” elkaar versterken en een benchmark voor je eigen inzichten en ervaringen.

  Een leerzame en stimulerende belevenis voor projectmanagers, opdrachtgevers en stakeholders.

  Gebaseerd op praktijkervaringen en wetenschappelijke kennis. Wil je meer weten? Kijk dan snel op www.recoveringprojects.nl

 • 01 december 2016

  Boekpresentatie Engage!

  • Warandelaan 2, Tias Building 5037 AB Tilburg
  • 15:00 - 18:00

  Ons nieuwe managementboek “Engage! reisgids voor veranderavonturen” is vers van de pers verschenen en wij zijn er natuurlijk supertrots op!  Daarom organiseren wij op 1 december een officiële boekpresentatie samen met TIAS School for Business and Society. Engage! beschrijft op inspirerende wijze hoe avontuurlijk veranderen organisaties helpt in het waarmaken van transformaties. Hierbij kijken wij niet alleen naar de theorie maar laten aan de hand van tal van praktische voorbeelden zien hoe bedrijven hun verandering hebben uitgevoerd. Daarnaast hebben wij met de change canvas een handig hulpmiddel ontwikkeld om je zelf structuur te laten aanbrengen in je veranderproces. Meer weten? Kom naar onze officiële Boekpresentatie op 1 december in bij TIAS in Tilburg. Reageer snel want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

  Engage! is geschreven door onze AMI collega’s Woody van Olffen, Raymond Maas en Wouter Visser 

  Wil je meer weten over de presentatie of je aanmelden: 

  https://www.tias.edu/agenda/item/boekpresentatie-engage-reisgids-voor-veranderavonturen

  Wil je meer weten over het boek of het bestellen:

  http://engagehetboek.com/

2017

 • 16 januari 2017

  AMI Briefing: Engage!

  • Verkadefabriek
  • 18:30 - 20:30

  Altijd al benieuwd hoe je jouw organisatie kan helpen om in beweging te komen? Hoe je samen in kan spelen op de veranderende wereld? En hoe je energie en ideeën van je mensen zo goed als mogelijk kunt inzetten? Op 1 december j.l. hebben we ons nieuwste boek “Engage! Reisgids voor veranderavonturen” gepresenteerd. Wij zijn er erg trots op, de eerste reviews zijn positief én we stonden zelfs bijna in de Top 10 van de Management Boek bestseller lijst!

  Om aan onze klanten en kennissen meer over het boek te vertellen hebben we op 16 januari 2017 een AMI Briefing georganiseerd in de Verkadefabriek te Den Bosch. Tijdens deze Briefing zijn de auteurs Woody van Olffen, Raymond Maas en Wouter Visser dieper in op “Engage!” ingegaan. Zo hebben zij uitgelegd waarom de waarom-vraag van de verandering zo belangrijk is. Wat de knelpunten zijn bij veranderingstrajecten. Én heel belangrijk hoe je mensen kunt motiveren om mee te gaan in het avontuur. Daarnaast hebben zij veel praktische en toegankelijke tips gedeeld en ontstond er een mooie dialoog met het publiek.

  Heb je het gemist? Jammer, maar niet getreurd. Je kunt nog altijd meer informatie over ons boek krijgen via: http://engagehetboek.com Ook organiseren wij op 30 Maart ENGAGE! Hét evenement voor veranderavonturen. in de Evoluon in Eindhoven. Wil je je daar liever voor aanmelden? Klik dan hier: https://amiconsultancy.paydro.com/masterclass-engage-1  Ok, we zeggen het zelf, maar dat gaat echt een heel erg inspirerende dag worden, dus boek snel een kaartje.

  Wil je meer informatie: info@ami-consultancy.com of bel ons gerust op 043 325 11 99

 • 30 maart 2017

  ENGAGE! De masterclass voor change leaders (maart 2017)

  • Evoluon, Eindhoven
  • 11:00 - 17:00

  De cultuuromslag? Die begint op 30 maart.

  Je wilt eigenlijk niet horen dat de cultuuromslag die je in jouw organisatie wilt gaan doorvoeren lang gaat duren en moeilijk kan worden. Immers, het liefste rond je het volgende week vrijdag om 15:00 af. Toch? Nee, je weet zelf ook dat dat niet gaat lukken. Maar hoe zorg je nou als change leader ervoor dat zo’n veranderprogramma wel leuk blijft?

  Daar hebben wij een boek over geschreven. Het heet ENGAGE! Een reisgids voor veranderavonturen. Met enige trots durven we te zeggen dat het ook best goed verkoopt. Het boek is zeker een goed hulpmiddel, met praktische tips en veel praktijkvoorbeelden. Maar nog leuker is het natuurlijk in een interactieve dag samen met de drie auteurs aan de slag te gaan met jouw eigen uitdagingen!

  Daarom organiseren wij ENGAGE! De masterclass voor change leaders. Of je dus ons boek al hebt gelezen of niet, dit evenement mag je niet missen als je een echte change leader wilt worden. Want hier werk je samen met de auteurs, Woody, Raymond en Wouter een oplossing uit voor je eigen organisatie.

  Na deze dag heb je een oplossing voor je eigen organisatie uitgewerkt die antwoord geeft op de volgende vragen:

  • Verandering is een avontuur, dat wil niet iedereen. Hoe kun je een richting vinden die aanspreekt en raakt?
  • Hoe bouw je een cultuur die de strategie van je organisatie optimaal ondersteund?
  • Hoe start je een beweging op en hoe hou je die in stand?

  DOELGROEP:

  Voor wie is ENGAGE! De Masterclass voor Change Leaders? Iedereen is natuurlijk welkom maar qua kennis en niveau richten wij ons vooral op Change agents, Veranderleiders, Programma managers, HR directors, Executives, Project managers en Project directors

  Wil jij ook beginnen met de cultuuromslag op 30 maart? Schrijf je dan hier alvast in.

  De toegangsprijs is € 395,- exclusief BTW.

 • 11 april 2017

  Team maturity op IPMA Projectmanagement Parade

  • 1931, 's-Hertogenbosch
  • 14:30 - 17:00

   Team maturity

  Op 11 april is de IPMA Project Management Parade. Hier spreekt Peter Storm van AMI Consultancy samen met Rob Evers, bestuurder van Stichting Maurits Instituut over team maturity. Een must voor organisaties die streven naar meer volwassenheid en professionaliteit in het managen van projecten en programma’s.

  Tijdens zijn lezing gaan zij dieper in op wat team maturity is en hoe het ontstaat. Ook geven zij antwoord op de vragen: Wat vraagt team maturity van teams? Hoe kunnen teams daarin uitgedaagd en begeleid worden? En, wat zijn daarin de bijdragen van de organisatie en de bijdrage van de P(P)M? In deze workshop gaan we met de deelnemers op zoek naar de antwoorden hierop. En geven de facilitators hun input, visie en ervaring op het niveau van het team en het individu.

  Inschrijven kan via de website van de IPMA, en de link aan de zijkant.

  De locatie is 1931 te ’s Hertogenbosch, Peter en Rob spreken om 14:30.