AMI Consultancy

Bestel en lees onze boekjes

Deze boeken en essays zijn door AMI geschreven en delen we graag met je

Engage! - Reisgids voor veranderavonturen

Engage! – Reisgids voor veranderavonturen

Organisatieontwikkeling

‘Engage!’ is een praktische en toegankelijke reisgids voor change agents en biedt hulp en bemoediging bij het aangaan en volhouden van veranderavonturen. De nadruk ligt hierbij op verbinden en ‘leren te leren’. De auteurs nemen je mee op een enerverende reis ondersteund door sprankelende illustraties en inspirerende praktijkvoorbeelden. Zo bieden zij inzicht in de benodigde houding en behulpzame gedragingen om het schip en zijn bemanning op koers te houden, zwarte gaten te ontwijken en nieuwe werelden te ontdekken.

Engage! Reisgids voor veranderavonturen is te bestellen via managementboek.nl

Wil je alvast een voorproefje? Download dan hieronder het eerste hoofdstuk.

Project Recovery

Project Recovery

Projectbegeleiding

Hoe breng je een ontspoord project weer op de rails? Hoe voorkom je dat het weer ontspoort? De project management standaards zeggen er weinig of niets over. Dat roept vooral op: zoek het zelf maar uit…

Wil je toch weten hoe je een ontspoord project weer op de rails zet en voorkomt dat het er weer af vliegt? Vraag het boekje hieronder aan! Ons boekje Project Recovery kost €15,00 exclusief btw en verzendkosten.

Anders Doen

Anders Doen

Organisatieontwikkeling

Dit boekje is geschreven over wij mensen in actie dingen anders zien doen. Met meer of minder succes. En wat we daarvan kunnen leren. OK, aan de slag dus maar. Let’s do something different….!

Projectmatig Werken aan de Basis

Projectmatig Werken aan de Basis

Projectbegeleiding

 Voor succesvol projectmanagement is het de kunst je te richten op wat je wilt bereiken en niet alleen op de beren op de weg. In ons boek Projectmatig Werken aan de Basis staat een model beschreven dat je helpt om van je project een succes te maken. Door middel van sprekende voorbeelden uit de praktijk zetten wij ons model stapsgewijs uiteen. Het boek Projectmatig Werken aan de Basis kost €15,05 exclusief btw en verzendkosten.
Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

Het vergroten van impact en invloed. Dit boekje leert je om niet te handelen vanuit je functionele verantwoordelijkheid, maar vanuit je vermogen om anderen te inspireren.
Het avontuur en de beproeving

Het avontuur en de beproeving

Projectbegeleiding

over projectmatig en procesmatig werken.

Dit boekje legt uit waarom mensen wel of niet samenwerken. En wat je eraan kan doen als ze elkaar tegenwerken.

 

Sturen op succesvolle projecten

Sturen op succesvolle projecten

Projectbegeleiding

Projectmanagement gaat een nieuw tijdperk in. De tijd van het investeren in een betere structurering en beheersing van projecten is voorbij. Van projecten mag worden geëist dat ze realiseren wat er oorspronkelijk mee werd beoogd. Dat zij het doel dienen waar ze ooit voor in het leven zijn geroepen. Dit essay wil aan dit nieuwe tijdperk een bijdrage leveren. In aansluiting op het ProjectSucces denken zoals dat eerder is neergezet in het boek ‘Projectmatig werken: de basis, hoe maak ik van mijn project een succes?’ (zie www.projectsucces.com).
De training voorbij

De training voorbij

Organisatieontwikkeling

De sport staat dichter bij overheid en bedrijfsleven dan u misschien denkt. In elk van deze drie ‘werelden’ wordt veel werk verzet door mensen die in teamverband presteren.

De kameleon organisatie

De kameleon organisatie

Organisatieontwikkeling

Bestaat de dynamische organisatie die zich als een kameleon aanpast aan veranderende omstandigheden? Hoe werkt zo’n organisatie? En wat kun je doen om die dynamiek in je organisatie te stimuleren?
Op deze vragen is dit boekje gericht. De rol en positie van de professional wordt daarbij een centrale rol toebedeeld. Hij vervult immers in veel organisaties een spilfunctie. Zijn denk- en werk-kracht en vrijheid om zelf aan het eigen werk invulling te geven, zijn cruciaal voor succes. Toch lijkt de toenemende regeldruk
en verantwoordingsnoodzaak de aandacht van de professional steeds verder van zijn kerntaken af te leiden.
Implementeren is...

Implementeren is…

Projectbegeleiding

In “implementeren is…” wordt in tien uitgangspunten de implementatie visie van AMI beschreven en toegelicht. Deze uitgangspunten zijn karakteristiek voor de werkwijze van AMI en toepasbaar voor iedereen met interesse in duurzaam verbeteren en veranderen.
Project- en procesmatig werken

Project- en procesmatig werken

Projectbegeleiding

Projectmanagement is een vak dat steeds dichter bij de kern van het primaire proces van veel organisaties komt te staan. Daar waar het eerder uitzondering was, alleen voor de echt bijzondere zaken zetten we een project op, lijken projecten nu steeds meer gemeengoed te worden. Dit boekje is geschreven om een licht te werpen op methoden waarmee je kunt sturen op projectsucces.
Wie werkt er nog alleen?

Wie werkt er nog alleen?

Organisatieontwikkeling

De boodschap van dit boekje is dat als we vinden dat teams steeds belangrijker worden, we ook meer in teams moeten investeren. Die investeringen hebben niet alleen met geld te maken, maar ook met het wegnemen van onnodige obstakels die het gezond functioneren van teams in de weg staan.
Doorpolderen of doorpakken

Doorpolderen of doorpakken

Organisatieontwikkeling

Over managen, leiden en ondernemen.

Dit boekje is geschreven voor de managers net onder de top. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de strategie en het beleid. De managers die ‘met hun voeten in de modder staan’: tussen de beleidsmakers en de medewerkers in. De duizendpoten: manager, leider en ondernemer tegelijk.

Strategy in projects

Strategy in projects

Projectbegeleiding

Dit boekje is geschreven om managers te helpen hun projecten te managen. Specifiek draait het om de vraag: Hoe maak je betere beslissingen in project management?

Gebruik onze apps en speel onze games

Je leert door te doen, experimenteer en speel onderstaande games

 • Stakeholder management game

  Stakeholder management game

  Projectbegeleiding

  Deze game daagt je uit de stakeholders te managen in een controversieel en turbulent project. Aan jou de uitdaging om zowel de voortgang te managen als het vertrouwen van de stakeholders te winnen en behouden.

 • Engager

  Engager

  Organisatieontwikkeling

  En-gager is een tool die commitment in jouw (project)team kan meten en voorspellen in de tijd.

  Met En-gager kunt u real-time de commitment in uw team monitoren en analyseren en waar gepast, interventies toepassen.

 • The Project Derailment Quickscan

  The Project Derailment Quickscan

  Projectbegeleiding

  Deze quickscan is bedoeld om te bepalen of jouw project zich in de gevarenzone bevindt. De vragenlijst bestaat uit 14 vragen. Direct nadat je gereed bent ontvang je de twee belangrijkste risico’s op ontsporing

 • Climbing Everest

  Climbing Everest

  Projectbegeleiding

  Dit iPad spel gaat over het beklimmen van de hoogste berg ter wereld.

  Het beklimmen van Everest is een dankbare, maar riskante onderneming. Om succesvol te zijn moet je een balans tussen snelheid en risico’s in je strategie zien te vinden.

Bestellen

Je staat op het punt om het AMI boek [[BOEKNAAM]] te bestellen.

Uw gegevens

Bezorgadres

Factuuradres (indien afwijkend van bezorgadres)

Opmerkingen