AMI Consultancy

Jochen Barth

“Als gepromoveerd psycholoog heb ik sinds ruim 10 jaar mijn passie gevonden in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Hier komt mijn analytische en empathische kracht perfect samen. Mensen inspireren en uitdagen dat drijft me. Ik ben ervan overtuigd dat echte vooruitgang alleen kan worden geboekt indien hoofd en hart worden geraakt. Ik wil verandering realiseren door eigen inzicht te faciliteren met feiten en emoties.”

Na mijn promotie aan het Max-Planck-Instituut in Leipzig heb ik als onderzoeksdirecteur in de VS gewerkt. na mijn terugkomst in Nederland ben ik bij &samhoud in Utrecht begonnen. Daar heb ik me ontwikkeld tot specialist voor het vertalen van kwantitatieve en kwalitatieve informatie naar stuurinformatie voor het hogere management. In die tijd heb ik veel met HR en communicatieprofessionals samengewerkt en een zeer divers klantenportfolio opgebouwd waaronder KPN, Achmea, Rabobank, Jumbo, TNO en NOC*NSF.
Na 6 jaar bij &samhoud ben ik tweeënhalf jaar algemeen directeur geweest bij de Service Science Factory aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hier was ik betrokken bij diverse projecten rond dienstinnovatie voor onder meer Chemelot, Ziggo en Volkswagen AG. Sinds 2015 ben ik verbonden aan AMI als senior adviseur.

Jochen Barth